fredag 13 mars 2015

INFÖR WRESTLEMANIA 31 (29 mars 2015) - 16 dagar kvar

Först och främst, stort tack till alla er som kommenterade och kom med egna analyser. Det var mycket intressant att läsa. För det andra, vi har fått in en intressant text från en av våra eminenta bloggläsare och den vill vi gärna dela med oss av så ni hittar den nedre delen av detta inlägg, med presentation av skribenten och allt!

I dagsläget finns det 5 helt klara matcher.

WWE World Heavyweight Championship match
BROCK LESNAR vs ROMAN REIGNS

BRUNO: Jag ser fortfarande väldigt mycket fram emot den här matchen. Har också börjat fundera på om Rollins och hans MITB-väska kommer att spela någon större roll här, efter att ha läst Cena Sucks förslag. Just nu tror jag inte det, MEN jag tror att det skulle vara bra för Reigns att förlora titeln direkt efter att han tagit den. Det skulle ge honom lite sympatiröster. Daniel Johansson var lite bekymrad för att Rollins MÅSTE casha in sitt MITB-kontrakt. Tänk på att Rollins vann inte kontraktet på WrestleMania, utan på Money in the Bank som gick i juni så han har ett tag kvar innan han måste casha in. Lesnar då? Även om han stannar i WWE efter WrestleMania tror jag inte att han får behålla titeln. Vad kan förstöra matchen då? Publiken! Jag är så himla less på alla dessa förståsigpåare som chantar CM Punk alternativt buar åt något som hänt flera månader tidigare. Fan, knappt ens WWE refererar till något som hände förra månaden. Att publiken buade på Royal Rumble förstår jag, men att de gör det fortfarande är så barnsligt. Varför titta på något man hatar? Att säga att WWE inte vet vad de gör är nog bland det dummaste. WWE hade inte varit där de är idag om de hela tiden gjort publiken till lags. Heja WWE! Heja Roman Reigns!
TRENT: Det finns ju ett visst intresse för denna match från min sida, inte för själva brottningen men väl för det som kommer hända. Ska bli väldigt intressant att se hur WWE tänker lösa detta och om publiken, förhoppningsvis, får gå nöjda hem. Brock Lesnar kommer säkerligen leverera i ringen, och Reigns bidrar nog med det han kan, det oroar mig inte, det är själva upplösningen som intrigerar mig. Tror fortfarande att Roman Reigns vinner, tror inte att Rollins cashar in och tror att Brock Lesnar håller på att checka ut för denna gång. WWE vet vad de gör, inte alltid om man tänker på hur Royal Rumble gick men i det stora hela har de ett ganska bra grepp på vad som säljer och inte säljer. Och inte blåser de publiken två gånger i rad på storgalor, det blir nog bra det här, trots allt!

Singles match
TRIPLE H vs STING

BRUNO: Fortfarande ointressant match för mig. Men jag säger precis som Nafmo: Se den ska jag! Precis som senast säger jag att Sting vinner såvida inte en returmatch är planerad för SummerSlam.
TRENT: Sting vinner oavsett om det är en returmatch planerad eller inte, självklart ska den ses, det är stort att Sting gör debut i WWE (matchmässigt) men själva matchen lär bli lätt tråkig. HHH och Sting får gärna motbevisa mig.

Singles match
BRAY WYATT vs The UNDERTAKER

BRUNO: Att höra ifrån Taker på RAW i måndags gjorde väl att matchen blev lite intressant, men det krävs mer. Jag vet att många tycker om Wyatt och hans promos, själv klarar jag inte av dom längre. Det kvittar hur originell och bra på micken han är, jag snabbspolar. Sedan han släppte The Wyatt Family har hans it-faktor dalat i mina ögon. Det sjuka här är att vi har en match där båda kan förlora och ändå gå ut som segrare.
TRENT: Till skillnad från Bruno gillar jag fortfarande Bray Wyatt, även om han nu snubblade lite med orden senast på RAW. Jag gillar detta upplägg och det som är bäst med allt är att The Undertaker inte visat sig än. Fortsätt så och jag kommer att sitta som på nålar när WM kommer.

WWE United States Championship match
RUSEV vs JOHN CENA

BRUNO: Nog för att det var kul att se Cena visa att han kan vara tuff, men jag vet inte om jag riktigt gillar sättet han fick till den här matchen på. Jag ser inte riktigt skillnaden på detta och hur Rollins fick tillbaka The Authority. Matchen kan bli precis vad som helst. Cena är oftast involverad i de flesta MOTY sedan en lång tid tillbaka och Rusev är väldigt duktig för sin storlek, nu återstår det bara att se om de kan få till det på WrestleMania. Jag antar att Cena kommer att vinna rent, men jag är långt ifrån säker på det. Necrovore påstod att Cena inte behöver titeln. Det stämmer, men titeln behöver Cena.
TRENT: Ruthless Aggression, John Cenas minspel är tillbaka där han började för över ett decenium sedan. Det här är precis vad Cena behöver och eftersom WWE behöver Cena så är det bra. Rusevs första officiella förlust kommer som ett brev på posten och hela Levis Stadium kommer unisont att skandera, -USA, USA, USA... Kan nog bli en klassiker, jag skämtar inte!

Divas Tag Team match
NIKKI BELLA/BRIE BELLA vs PAIGE/AJ LEE

BRUNO: Det blev varken en Triple Threat eller en Fatal-4-Way utan en vanlig Tag Team-match. Jag vet inte hur WWE tänker här, men en vanlig Tag Team-match mellan tjejerna måste vara det alternativ som är sämst och tråkigast. Vem som vinner nu är ju helt ointressant. På WrestleMania brukar det vara fler vinster för Facebrottare, men eftersom jag pekat ut mest Facevinster redan så kan det mycket väl bli The Bella Twins (#jabbadabbadoo) som står som segrare. Däremot är jag helt säker på att Nikki behåller titeln, eftersom den inte är på spel. 
TRENT: Intresseklubben antecknar. WWE fegar ut och sätter inte DIVA-titeln på spel. Här kommer jag att koka kaffe, trots att jag inte dricker kaffe. Troligtvis får det bli snabbkaffe också för matchen lär vara över på typ tre minuter. Nåja, vad är väl en bal på slottet? Inte särskilt underbar i detta fall.

Ytterligare 2 matcher är utannonserade, fast där har vi inte riktigt klart med deltagarna ännu.

WWE Intercontinental Championship Ladder match
BAD NEWS BARRETT vs DEAN AMBROSE vs R-TRUTH vs LUKE HARPER vs DOLPH ZIGGLER vs STARDUST vs DANIEL ”Turd” BRYAN vs ?

BRUNO: Precis som Trent skrev senast så är det här en solklar vinst för Daniel Bryan, allt annat vore självmord av WWE. Som ni ser har Stardust och Daniel Bryan nu blivit officiella deltagare. Om det blir en 8:e man (vilket inte är säkert, det är mycket möjligt att alla deltagare är klara) finns förutom Goldust även Sheamus som alternativ, men det får vi kanske besked om nästa vecka. Senast backade jag upp Bryan med Ambrose och Ziggler, men nu har jag ändrat mig och funderar på om inte Barrett faktiskt kan vara mitt andraval. Så som Barrett har fått jobba inför matchen finns det en liten möjlighet att han behåller titeln, men den möjligheten finns bara om Bryan stryks från matchen. Något som är ännu klarare än utgången är att det här kommer att bli en riktig kanonmatch.
TRENT: Jag håller i med Daniel Bryan som segrare och precis som Bruno väljer jag Bad News Barrett som andraval även om det är onödigt eftersom segraren redan är korad. Vad mer kan jag säga, kan bli en väldigt bra match dock!

ANDRE THE GIANT MEMORIAL Battle Royal match
Deltagare senast: The MIZ, FANDANGO, ADAM ROSE, CURTIS AXEL, RYBACK, ZACK RYDER, JACK SWAGGER, TITUS ONEIL, DARREN YOUNG, BIG SHOW och KANE.
Tillagda deltagare: ERICK ROWAN, DAMIEN MIZDOW och SIN CARA.
BRUNO: Nu fattas det 16 namn. Jag blir mer och mer sugen på att satsa mina pengar på AxelMania här, men tyvärr blir det nog Sheamus. Så nu hoppas jag att Sheamus läggs till matchen om IC titeln istället och att vi här får se AxelMania Rules, Brother! Den som gör en Bodyslam på Big Show först vinner.
TRENT: AXELMANIA, AXELMANIA, AXELMANIA! Han kommer inte vinna men han borde det då det skulle göra Mr Perfect jr mer intressant för publiken som inte insett storheten i det han gör nu. Starka utmanare till vinst, Damian Mizdow, Sheamus och inte så mycket annat, än!

Sen har vi väl 1 match som egentligen är klar, men inte officiellt?

Singles match
SETH ROLLINS vs RANDY ORTON

BRUNO: Efter Ortons behandling av Rollins på RAW senast är det väl ingen tvekan om att matchen blir av. Orton sa ju dessutom att han på nästa veckas RAW tänker utmana Rollins på en match på WrestleMania. Jag hoppas att Jon Stewart blandas in så lite som möjligt. Han kan få gå in med Orton och sedan leverera en örfil i slutet av matchen, sen får det räcka. Rollins och Orton kommer att prestera. Jag vet att många ledsnat på Orton, det har inte jag, jag tycker att han är en av de roligaste att titta på.
TRENT: Håller med Bruno, Randy Orton är högintressant nu. Ibland tröttnar man ordentligt på The Viper men här har de verkligen lyckats lyfta fram hans goda sidor. En fantastisk match tror jag med härlig action och en nypåfödd Orton som segrare.

Och slutligen har vi ytterligare 1 match som kanske blir av?

Fatal-4-Way Tag Team Elimination WWE Tag Team Championship match
TYSON KIDD/CESARO vs The USOS vs NEW DAY vs LOS MATADORES

BRUNO: Kan det bli frågan om en Tag Team Turmoil? Oavsett vilket borde Kidd/Cesaro få behålla sina bälten. Och visst luktar det fortfarande Pre-Show. Förra årets Pre-Show bestod av en Fatal-4-Way Tag Team Elimination match om WWE Tag Team Championship, det är inte omöjligt att det händer igen. Det verkar som om Los Matadores har fått en Heel-roll i matchen, det gör att deras chans till vinst ökat dramatiskt. Från 0 till 1 procents chans. Helst vill jag se en vanlig Tag match mellan Kidd/Cesaro och The Usos.
TRENT: Tja, vad säger man? WWE uppfinner en till match där de får visa upp så många Superstars som möjligt. Kan bli en aning rörigt men det är duktiga wrestlers vi pratar om, hela högen, så jag tror att underhållningsvärdet kommer att vara stort. Men oavsett vad det blir, Kidd och Cesaro håller titlarna och fortsätter att regera i tagteamdivisionen.

Fler matcher då? Nja, antagligen inte. Ni påpekade ju:

THE MIZ vs DAMIEN MIZDOW: De är ju båda med i Battle Royalen och det får räcka. Givetvis händer något dom emellan där, vilket leder till en match på nästa PPV. Men någon egen match som Bastion Booger föreslog blir det inte.

Till lallare2:
BRUNO: Tippklippet kommer att komma ut under fredagen (27 mars), men att det antagligen blir ganska sent.
Till Cristoffer Nilsson:
BRUNO: Jag tittar på alltför mycket Wrestling för att hinna med ROH också. Jag tittar INTE på wrestling för brottningens skull, jag tittar för underhållningen. Hade jag velat se bra brottning hade jag antagligen sett på just Brottning istället, men givetvis så tror jag på ditt ord att ROH är bra.


/Bruno & Trent

PS Håller ni med? Om vad? Håller ni INTE med? Varför då? Är det någon match som inte kommer att bli av? Är det någon match som vi helt glömt bort? Nu slänger vi oss över vår gästskribent, varsågoda.


Jag heter Daniel Karlsson. 

Jag har varit ett wrestlingfan så länge jag kan minnas, nja nästan i alla fall. Jag har genom åren lyckas med att följa WWE, WCW, ECW och TNA. Det ena lite mer närgående, det övriga lite mer med ett halvt öga.

 Jag drogs in wrestlingens värld någonstans runt hösten 1992, precis innan Survivor Series. Minnet är luddigt men samtidigt minns jag vissa nyckelhändelser väldigt tydligt. Jag var åtta år och föll direkt för vad jag såg. Vi hade precis fått kabel-tv dragit genom villaområdet där jag växte upp. Turtles var det bästa som uppfunnits och jag kunde se tecknat på tider jag inte ens visste fanns. Ändå var det just wrestlingen på Tv1000 som sög mig fast som hårdast. Gröna ninjasköldpaddor i all ära men den där polisen med solbrillor och med en viftande batong gick inte att motstå, detsamma gällde den rosasvarta spandexklädda världsmästaren.

Min första pay-per-view var Survivor Series 1992. Jag glömmer aldrig hur nervös jag var inför Big Boss Man mot Nailz i deras batongmatch. Nailz var ondskan personifierad och Boss Man symboliserade allt det goda. Det var minst sagt tryggt och enkelt att tolka världen genom WWF vid åtta års ålder.

Favorit-pay-per-views: Ju närmre dagens tid vi kommer ju svårare tycker jag faktiskt det är att hitta solklara favoritshower. Kanske har jag blivit mer bitter, kanske har jag bara lyckats utveckla min kritiska sida.  Med det sagt anser jag att de mest odödliga PPVs som jag har sett är: Spring Stampede 1994, Summerslam 1998, Wrestlemania 17 och Survivor Series 2002. Kanske är det mycket på grund av nostalgi eller så var det bara helt enkelt bättre förr (i wrestlingvärlden).

Inför-Wrestlemania 31:

WWE World Heavyweight Championship match
BROCK LESNAR vs ROMAN REIGNS

Det är faktiskt med stor spänning som jag ser fram emot denna match. Dock inte av den anledningen som Vince troligen vill att det ska vara. Jag känner mig fortfarande rånad sedan Royal Rumbles hemska debacle i Philadelphia och jag känner mig framförallt dumförklarad av WWE som envist ska bestämma åt mig att jag ska hålla på Reigns. Samtidigt har jag väldigt svårt att se Brock Lesnar fortsätta i WWE efter Wrestlemania, i stort allt pekar på en återkomst till UFC för The Beast. Vilket gör det svårt att även hålla på Brock. Han har inte brytt sig ett skit så varför ska då jag egentligen bry mig om Brock? Det är med pirr i magen som jag längtar till hur högt det kommer buas åt Reigns. Jag skulle bli ganska förvånad om Brock fick ta emot burop, även om vi har med oss hans bottenapp emot Goldberg ifrån Wrestlemania 20 för elva år sedan. Matchen då? Reigns kommer vinna och ta bältet - Because Vince McMahon said so!

Singles match
TRIPLE H vs STING

En parning jag är väldigt nöjd med. Eye-to-eye funkar de väldigt bra och även om jag i skrivande stund är besviken på att Sting inte har fått göra någon promo i ringen är jag sanslöst peppad för den här drabbningen. Sting är en av mina absoluta favoriter genom tiderna och att faktiskt få se honom på ett Wrestlemania känns helt magiskt. Om Mr. Borden inte får vinna blir jag förvånad men framför allt förbannad.

WWE Intercontinental Championship Ladder match
Bad News Barrett(c) vs. R-Truth vs. Dean Ambrose vs. Luke Harper vs. Dolph Ziggler vs. Stardust vs ? vs ?

Daniel Bryan är inte klar för matchen än men det är bara en kort tidsfråga. Troligtvis kommer det här bli matchen som stjäl hela showen och störst favorit till att vinna är Daniel Bryan - även om jag tjurskalligt anser att Bryan borde möta Brock. Ambrose eller Ziggler skulle inte förvåna mig om de faktiskt lyckas greppa bältet och ta hem matchen. Garanterat är i alla fall att Barrett inte kommer kunna försvara sin position som mästare.

ANDRE THE GIANT MEMORIAL Battle Royal match
Deltagare: Ungefär halva rostern

Förhoppningsvis blir detta en tradition som är här för att stanna på Wrestlemania. Pokalen är snygg, namnet är värdigt och som spektakel är en battle royal väldigt kompatibelt med Wrestlemania. Personligen vill jag att Ryback eller Mizdow vinner men jag blir inte förvånad om Sheamus gör comeback och står som slutsegrare. Det hade också varit coolt och oväntat om Cesaro vann för andra året i rad men det lär inte hända. Det sista jag vill se är att stånkkorven Kane vinner.

Singles match
BRAY WYATT vs The UNDERTAKER

Undertaker måste vinna och det kommer han också att göra. Wyatt har varit briljant i uppbygget och jag kan inte se att det här blir tråkigt eller dåligt. Frågan är hur länge och hur mycket Undertaker kommer orka att prestera. Det får hellre bli tio grymma minuter än 19 minuter med lägre intensitet och sämre tempo.

Singles match
SETH ROLLINS vs RANDY ORTON

Tillsammans med ladder-matchen är det här kandidaten till att stjäla showen. Rollins is the shit! Och Orton håller som oftast en hög lägstanivå. Den här matchen förtjänar mycket tid men vi vet aldrig hur Vince resonerar. Randy kommer troligtvis få vinna men frågan är hur det kommer gå till. Får vi se Rollins gå ut på stadiga ben som en förlorare efter den här matchen? Men framförallt: Kommer vi få se Rollins dyka upp i slutet av showen och casha in Money In The Bank-väskan? Jag hoppas.

WWE United States Championship match
RUSEV vs JOHN CENA

USA! USA! Nej allvarligt... Det här är en parning för ett annat årtionde inför en annan publik. WWE Universe verkar däremot gå emot min skepticism och trots att burop och "Cena sucks"-ramsor är ständigt återkommande numera på Raw är detta en match som kommer beröra publiken. Serious Super Cena lär troligtvis åka ifrån Levi's Stadium som US-champ. Vem trodde det för sex månader sen?

AJ Lee and Paige vs. Brie Bella and Nikki Bella

Det är bara att beklaga att titeln inte kommer sättas på spel. AJ´s försök att få McMahon att höja statusen på Divas-divisionen verkar inte fått någon effekt ännu. Istället för en tänkbar four-way match om bältet blir vi nu istället serverade en meningslös tag team-match. Förhoppningsvis får AJ eller Paige vinna via pinfall eller submission. Men jag tror Bellas kommer stå som segrare.

Är jag helt ute och cyklar? Diskutera det gärna med mig via twitter @danjelkarlsson eller maila till mig: daniel_karlsson@live.com
 
 

3 kommentarer:

 1. Tack, o underbart med en uppdatering. Välkommen Daniel te familjen. Ja e väl fortfarande ganska säker på de ja "tippade" i förra klippet. Är fortfarande osäker på matcherna cena vs rusev,battle royalen och orton vs rollins då dom matcherna kan sluta hur som helst. Men de e kul att allt inte är så självklart och förutsägbart. Ser fram emot galan och tippningen jätte mkt. Återigen tack för spåningen de uppskattas enormt

  SvaraRadera
 2. Efter att ha stått över och varken sett Raw, Main Event, SmackDown eller Superstars i en vecka (NXT missar jag dock inte), så känns det som jag är redo för WrestleMania snart. Det ska bli spännande att se vad de kan få till, förhoppningsvis kan det bli något bra av det hela. För på fyra timmar borde de ju få till åtminstone en bra match... :-)

  André-memorialen känns som ett sätt att få använda så många brottare de bara kan på WM, och jag förstår känslan. Det är väl ingen brottare som *inte* vill ha en match på WM, även om de förlorar? Men Battle Royal-matcher brukar kunna vara roliga att se på, så det blir nog kul!

  SvaraRadera
 3. Ser fram emot HHH-sting matchen mest! Hoppas också på ett öga mot öga möte backstage mellan undertaker och sting vore magiskt! Annars känns det som att Daniel bryan och John cena lämnar wm med varsitt bälte!

  SvaraRadera