torsdag 12 november 2015

DIVAS REVOLUTION, Bruno analyserar Del 8

9 – ALICIA FOX (Victoria Elizabeth Crawford, 175 cm, 54 kg, 30 juni 1986) 29 år, Ponte Vedra Beach, FL.


Innan WWE jobbade Alicia som fotomodell. Hon kontaktades av WWE efter att John Laurinaitis sett henne i en katalog.
Alicia skrev kontrakt med WWE 2006 och skickades till Ohio Valley Wrestling (OVW) som på den tiden var WWE’s utvecklingsförbund.
I juli 2006 debuterade hon som domare i en match mellan Shelly Martinez (Ariel) och ODB. I september 2006 gjorde hon sin ringdebut som Tori i en battle royal som ODB vann.
I oktober 2006 började hon att brottas under sitt eget namn Victoria Crawford. Hon vann OVW Women’s Championship ifrån Beth Phoenix för att bli av med titeln dagen efter, men det här titelbytet är inget som OVW känns vid.
I september 2007 när WWE’s samarbete med OVW tog slut följde Alicia med till WWE’s nya samarbetspartner Florida Championship Wrestling (FCW).
I juni 2008 debuterade hon på SmackDown som Alicia Fox. Hon föreställde då Edge och Vickie Guerrero’s bröllopsplanerare.
I januari 2009 gick hon sin första match i WWE när hon förlorade mot Katie Lea Burchill. Sin första singelvinst i WWE kom i september 2009 när hon slog Gail Kim. I oktober 2009 på Hell in a Cell fick hon sin första chans på WWE Divas Championship, men hon förlorade mot mästarinnan Mickie James.
I juni 2010 på WWE Fatal-4-Way vann hon WWE Divas Championship ifrån Eve Torres i en Fatal-4-Way där även Gail Kim och Maryse var med. Alicia försvarade titeln två gånger mot Eve, men fick till slut se sig besegrad av Melina 56 dagar senare på SummerSlam.
Förutom returmatchen till Melina (oktober 2010) och 14-woman-matchen på Wrestlemania XXX (april 2014) har hon bara fått en enda TV-sänd titelmatch till och det var i juni 2014 på Payback.
Hennes finisher är en modifierad Legdrop Bulldog som hon kallar Foxy Buster.
Sedan säsong 3 är hon en av huvudkaraktärerna i Total Divas.
Om någon följde serien Dominion (Änglar slåss mot människor) så var hon med i de två första avsnitten andra årgången.
Alicia’s yngre syster Christina (Caylee Turner) har också brottats i FCW och NXT, men inte samtidigt så de har inte mötts.


KOMMENTAR: Hon är en av de få divor som jag sett brottas live och jag var väldigt imponerad av henne. Jag tycker att Alicia är duktig, det enda jag tycker är synd är att hon inte får agera ut mer. Alicia som en skogstokig heel är underhållande. 

FRAMTIDEN: Samarbetet med The Bella Twins har fungerat bra och jag tror och hoppas att vi får några år till med Alicia.

TRENTS KOMMENTAR: Och jag tror och hoppas att om Bruno någonsin gör om en sådan här lista så placerar han Alicia Fox mycket högre upp. Foxy Lady! Man kan ju dräg... eh, inte låta bli att bli alldeles till si... alldeles fascinerad av hennes utsee... skills, just det, skills skulle det vara.

 

8 - PAIGE (Saraya-Jade Bevis, 173 cm, 54 kg, 17 augusti 1992) 23 år, Norwich, England.


Som liten var Paige rädd för wrestling. Hennes föräldrar brottades båda och deras skador ihop med grejen att de slogs för att tjäna pengar var det som skrämde henne.
När hon var 10 år startade hennes pappa en brottningsskola och eftersom hennes äldre bröder (Zebra Kid och Zak Zodiac) tränade halkade även hon in i ringen ibland. Hon var bara 13 år när hon debuterade som wrestler. Hon fick hoppa in som ersättare när en annan brottare inte dök upp.
Den första inspelade matchen med henne är från april 2006 (hon var 14 år) där hon och hennes mamma var med i en triple threat tag team-match. Hon brottades då som Britani Knight.
Redan som 14-åring brottades hon i många europeiska länder, till och med Norge och Danmark. Hon har tagit ett flertal olika titlar i de europeiska förbunden.
I sin första try-out för WWE i november 2010 gick det inget vidare.
I mars 2011 började hon brottas i amerikanska tjejförbundet Shimmer. Sin sista match i Shimmer i oktober 2011 slog hon sin mamma Saraya Knight i en No DQ-match. I sin andra try-out för WWE i april 2011 gick det bättre. Hon skrev kontrakt med WWE i september 2011 och sattes i FCW.
I januari 2012 gjorde hon sin FCW-debut som Saraya. I februari gjorde hon TV-debut för FCW och då hade hon bytt namn till Paige.
WWE gjorde om FCW till NXT och Paige gjorde sin NXT-debut i maj 2012 i en förlust till Sofia Cortez (Ivelisse Velez). Paige första TV-sända singelvinst i NXT kom i juli 2012 mot Audrey Marie.
I juni 2013 blev hon första NXT Women’s Champion när hon slog Emma i finalen av en turnering. Hon försvarade bara titeln 3 gånger (Summer Rae, Natalya och Emma) på TV i de 308 dagar hon var mästarinna. Hon blev fråntagen titeln för att hon flyttat till WWE och blivit WWE Divas Champion. Hon var dubbel champion i 17 dagar. I april 2014 gjorde hon debut på RAW och vann WWE Divas Championship ifrån AJ Lee i sin första WWE-match. Hon försvarade titeln 4 gånger (Brie Bella, Tamina Snuka, Alicia Fox och Naomi) på TV innan AJ Lee tog tillbaka titeln efter 84 dagar. På sitt andra TV-sända försök tog Paige tillbaka titeln på SummerSlam i augusti 2014. Men hon blev av med titeln i returmatchen till AJ på Night of Champions bara 35 dagar senare. Sedan dess har Paige haft 8 TV-sända titelmatcher utan någon framgång att ta titeln.
I juli 2015 startades The Divas Revolution och Paige fick Charlotte och Becky Lynch på sin sida. Deras första namn var Submission Sorority vilket ändrades ganska snart till Team PCB när det första namnet länkade direkt till porrsidor. Men redan i september när Charlotte blev ny Divas Champion sprack samarbetet när Paige tycker att det är hon som ska vara mästarinna eftersom det var hon som startade Divas Revolution.
Hennes finisher är en inverterad Sharpshooter med en dubbel Chickenwing som hon kallar för PTO (Paige Tap Out), ett grepp som hon lånat från Bull Nakano.
I WWE Studios film Santa’s Little Helper kan ni se henne tillsammans med The Miz och Maryse. Sedan säsong 3 så tillhör hon huvudkaraktärerna i Total Divas.
Hon lider av Skolios (sned rygg), något hon inte visste om förrän WWE’s läkare påpekade det för henne.


KOMMENTAR: Hon är duktig, det är inte det jag stör mig på. Men snälla, hon har ingen aning om vad som tillhör vem. This is my house! I helvete heller, det stör mig, sluta nu! Jag tycker inte att hon är speciellt originell i sitt agerande, hon är bara en dålig kopia av AJ Lee. Som heel är hon för gnällig. Snälla WWE, gör henne tuff!

FRAMTIDEN: Älskad av publiken och bara 23 år gammal. Henne kommer vi att få se länge.

TRENTS KOMMENTAR: Dominant, ung, alabastervit hy, vad mer behöver du egentligen Bruno? Hon ska ju tillhöra den absoluta toppen för hon är ju, eh, hm, toppen! Ja just det, toppen var det! Din rankinglista borde ju tillhöra botten, ja just det, botten Bruno, BottenBruno! This is my gi... House!7 - NATALYA (Natalie Katherine Neidhart, 165 cm, 61 kg, 27 maj 1982) 33 år, Calgary, Kanada. 


Hon är dotter till Jim ”The Anvil” Neidhart och Ellie Hart (som är syster till Bret och Owen Hart). Legenden Stu Hart är alltså hennes morfar, vilket gör henne till en tredjegenerationsbrottare.
Hon har tränat Jiu-Jitsu, amatörbrottning, dans och gymnastik. Som 18-åring jobbade hon ett kort tag med att knacka dörr och sälja dammsugare.
2000 började hon, som första kvinna, att träna i The Dungeon.
2003 började hon brottas i Stampede Wrestling.
2004 for hon över till England och 2005 var hon i Japan som Nadia Hart. När hon sen kom tillbaka till Kanada var det som Nasty Nattie.
I oktober 2006 debuterade hon i tjejförbundet Shimmer som Nattie Neidhart.
I januari 2007 skrev hon kontrakt med WWE. Och hon brottades i de olika farmarförbunden Deep South Wrestling, Ohio Valley Wrestling och Florida Championship Wrestling. I OVW var hon en medlem i The Next Generation Hart Foundation ihop med kusinerna Harry Hart och Harry Smith (DH Smith). I FCW hjälpte hon The New Hart Foundation TJ Wilson (Tyson Kidd) och DH Smith att bli Tag Team Champions.
När hon började i WWE i april 2008 var det som Natalya Neidhart.
Tre veckor senare gick hon sin första match i WWE när hon slog Cherry på SmackDown. Redan här hade hon tappat sitt efternamn och kallades bara Natalya. I juli 2008 på The Great American Bash gick hon sin första titelmatch där hon och Michelle McCool möttes i en match för att utse första WWE Divas Champion någonsin. McCool vann matchen.
I maj 2009 bildade hon tillsammans med Tyson Kidd och David Hart Smith The Hart Dynasty (de hette en kort tid The Hart Trilogy).
I oktober 2010 mötte hon Michelle McCool för både WWE Divas Championship och WWE Women’s Championship och vann, fast på DQ så det blev ingen titel för Nattie. 3 veckor senare på Bragging Rights mötte hon Layla om WWE Divas Championship och förlorade.
Men i november 2010 på Survivor Series mötte hon både Layla och McCool i en handikappmatch och vann WWE Divas Championship. Hon höll titeln i 70 dagar och försvarade den bara 1 gång, mot Melina. På Royal Rumble tog Eve Torres titeln ifrån Natalya i en Fatal-4-Way där även LayCool var med.
Nattie förlorade returmatchen till Eve i februari 2010 och fick sen ingen ny TV-sänd titelmatch förrän i februari 2013 där hon inte lyckades vinna WWE Divas Championship ifrån Kaitlyn på NXT.
Inte heller i juni 2013 lyckades hon vinna över AJ Lee på SmackDown.
I september 2013 på Night of Champions fick hon, Brie Bella och Naomi chansen att ta titeln ifrån AJ Lee i en Fatal-4-Way utan att lyckas.
I oktober 2013 gick hon en match mot Paige om NXT Women’s Championship utan framgång. Inte heller i december 2013 på TLC, mars 2014 på Main Event eller april 2014 på WrestleMania lyckades hon att ta WWE Divas Championship ifrån AJ Lee. I maj 2014 var hon i final mot Charlotte för att utse ny NXT Women’s Champion efter att Paige blivit fråntagen titeln när hon blev WWE Divas Champion. Charlotte vann i vad som är Nattie’s senast TV-sända titelmatch. Hennes finisher är en Sharpshooter som hon lånat från sin morbror Bret Hart. Natalya har tillhört huvudkaraktärerna i Total Divas sedan starten 2013. Hon och Tyson Kidd gifte sig i juni 2013. De har varit ihop sedan 2001 år och känt varandra sedan 1994.


KOMMENTAR: Det tråkiga med Natalya är att WWE aldrig utnyttjade hennes fulla potential när Divas-divisionen var som sämst. Hon och Beth Phoenix borde ha fått krossa allt och alla. 

FRAMTIDEN: Med tanke på hur länge hon varit med känns det som om hon vore jättegammal. Men med sina 33 år tror jag faktiskt att vi får se henne ett par år till. Och med hennes kunskaper borde hon vara aktuell för titlar jämt och ständigt.

TRENTS KOMMENTAR: Nu börjar jag bli förbannad, på riktigt! Denna ljuva uppenbarelse, jag menar denna fantastiska brotterska (är det ett ord?) är ju som klippt och skuren för en låååååångt framskjuten plats, hon har ju gjort allt, till och med pussat Trent på kinden, och det finns på film! Så god smak borde premieras med en premiere plats! 


4 kommentarer:

 1. Gillar verkligen all denna infon! Tack Bruno för all tid du lägger ner. O hoppas du fortsätter med samma grej med andra brottare när detta e klart.

  SvaraRadera
 2. Gillar mer och mer denna diva-ranking du skapat Bruno :) Är väldigt spänd på vilka divor du rankar högre än Natalya och Paige som jag personligen kanske skulle ranka något bättre.

  Riktigt kul med Trents kommentarer :)

  SvaraRadera
 3. God underhållning och mycket information! Tack för en spännande läsning! Med vänlig hälsning, Jerry the king

  SvaraRadera
 4. Gillar dessa divas-genomgångar

  SvaraRadera